Alimentació, medi ambient i cultura digital

De tots els desajustaments que hi ha actualment en el món, potser el més accentuat, greu i absurd és el de la gran quantitat de menjar que es tira diàriament juntament amb l'enorme quantitat de gent que passa fam. Milions de tones d'aliments a les…

Art digital i ciència: l’aliança definitiva

Durant molt de temps i en la gran majoria d'institucions educatives de tot el món es va posar especial atenció en l'enfocament pedagògic denominat STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, per les seves sigles en anglès) i que abastava…

Cartografies en l’era digital: viatges virtuals, mapping i traducció física de dades

En la seva exploració virtual Viatge al centre de Google Earth publicada a Altaïr Magazine, el cronista Simon Sellars es delecta amb les múltiples textures digitals en 360 graus que proposa aquesta nova manera de viure la cartografia i escriu: “Si…

L’art digital en el museu postpandèmic

A hores d'ara és una obvietat afirmar que durant la pandèmia de COVID-19 es van accelerar molts processos de digitalització que estaven en marxa o latents en molts entorns. Però mai va malament recordar-ho, sobretot, en el cas dels museus, ja que es…

Sobre aquesta secció

La secció L'últim difon la informació sobre pròximes Jornades d'Idees Digitals o altres activitats programades en el marc del projecte. Addicionalment es podran trobar articles sobre temàtiques d'interès que han estat comissariats a diferents agents…

Tecnofeminisme: la tecnologia des d’una perspectiva gènere

El tecnofeminisme és un terme creat per la sociòloga australiana Judy Wajcman i defineix la vinculació entre el feminisme i els estudis socials sobre tecnologia. Ser tecnofeminista o treballar al voltant del tecnofeminisme implica pensar i…