Després d’un procés de tres anys de mapatge i construcció d’una línia de continguts oferts a la comunitat, Idees Digitals llança Espai Obert:

Espai Obert és una convocatòria pública per a agents o col·lectius del territori de Catalunya que tinguin un projecte cultural en actiu, la capa digital del qual es trobi en vies de desenvolupament. Perquè, mitjançant un procés de mentories amb expertes, puguin construir, repensar o enfortir diferents aspectes d’aquesta capa, connectin amb una xarxa d’especialistes i parells i facin créixer o impulsin les seves iniciatives en l’entorn digital.

Espai Obert obre aquesta primera convocatòria pública centrada a Catalunya, per donar suport a un total de 12 projectes culturals actius en aquest territori. Projectes que vulguin explorar noves formes de comunicació, impacte, connexió, vinculació, visibilització, producció, monetització i intercanvi i que vegin, a l’entorn digital, una possibilitat per créixer algun d’aquests àmbits.

El suport als projectes seleccionats consistirà en un procés d’assessories presencials, dutes a terme durant una jornada intensiva de 7 hores, el 22 de novembre de 2023, a les instal·lacions de #plantauno (centre de recerca en cultura) a l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona.

Les mentories estaran focalitzades en quatre temàtiques específiques que Espai Obert i Idees Digitals consideren com a quatre capes fonamentals que tot projecte ha d’abordar per tenir una ‘capa digital’ sòlida. Les mentories es duran a terme per 5 expertes en diferents àrees de l’entorn digital vinculades als projectes culturals.

El període de presentació de sol·licituds romandrà obert des de la data de publicació d’aquesta convocatòria (dilluns 02 d’octubre del 2023) fins al dimarts 31 d’octubre del 2023 a les 00:00h CET.

***La jornada comprèn una primera part de mentories i intercanvi (a porta tancada) i una segona part oberta al públic general on s’oferirà una conferència magistral, una taula rodona d’experts, al voltant de la temàtica ‘Ètica i tecnologia ‘, i una actuació final/festa de comiat. El programa de la segona part de la jornada es donarà a conèixer posteriorment a la publicació de la resolució daquesta convocatòria.

Projectes Mentoritzats

Dates importants

02/10/2023

Inici de la convocatòria

31/10/2023

Data límit de presentació de les sol·licituds

(fins a les 00:00h CET).

11/2023

Els projectes seleccionats es comunicaran
a mitjan mes de novembre de 2023

11/2023

Primera reunió (en línia)

entre projectes seleccionats i mentores
(data per definir)

20/11/2023

Trobada presencial de mentories
Espai Obert a #plantauno

Posterior

Reunió (en línia)

de tancament i planejament d’accions
(data per definir)

Un projecte de:

Amb el suport del Departament de Cultura: