The Machine to be Another (La Màquina de ser Un altre) és un sistema de realitat virtual encarnada que facilita una experiència convincent d’intercanvi de cossos. Es basa en un fenomen anomenat “il·lusió de transferència de cos” en la literatura neurocientífica. Be Another Lab va començar a prototipar en el 2012 per a permetre tornar accessible al públic aquesta experiència. Usant tècniques de la realitat virtual, les ciències cognitives i la performance, The Machine to be Another permet veure el món a través dels ulls i del cos d’una altra persona mentre es mou i interactua tocant objectes i altres persones presents en un espai duplicat.
The Machine to be Another és un sistema únic i l’invent principal del col·lectiu Be Another Lab. Resulta d’una recerca de llarg termini sobre la possibilitat de millorar la presa de perspectiva activa i la preocupació empàtica. Des del 2014, el col·lectiu va utilitzar the Machine to be Another per a dirigir-se als problemes de biaix feia uns certs grups. Es desembolica dins del món de l’art i del cinema interessat en noves tecnologies, subjectivitats, percepció, i narrativitat. Col·labora amb científics per a entendre millor el fenomen de l’encarnació (embodiment). Treballa amb activistes pels drets civils en contextos en dnde la migració, la mediació, la resolució de conflictes, la cura de les persones, l’extensió terapèutica del cos i el llaç intergeneracional són de principal preocupació.
BeAnotherLab és un laboratori de recerca interdisciplinari que es dedica a l’exploració de la relació entre identitat i empatia. Desenvolupen sistemes de tecnologia immersiva per a generar noves modalitats de narrativa i experimentar amb la percepció de l’altre i d’un mateix. El laboratori treballa en la intersecció entre art, ciència i tecnologia, qüestionant la jerarquia entre aquestes diferents maneres de generar coneixement, considerant-les complementàries i entrellaçades.
BeAnotherLab consta de membres residents de São Paulo, Barcelona, Madrid, Berlín, Amsterdam, Zuric, i Nova York, sent el lloc de naixement del projecte Barcelona, el lloc favorit de molts dels seus membres i on es troba registrat com una associació sense ànim de lucre. El treball del col·lectiu es troba sota una llicència Creative Commons Share-*Alike. Les especialitats abastades dins del col·lectiu inclouen les ciències cognitives i la psicologia, el disseny de sistemes interactius, l’art digital, les ciències de la computació, la gestió cultural, la filosofia, així com la resolució de conflictes.