Volver

Xarxa Oberta de Barris

La finalitat del projecte és fomentar la inclusió digital i l’accés a Internet a través de tecnologies obertes i comunitàries, ajudant les persones a tenir una connexió a Internet de qualitat, amb una base social i comunitària. Xarxa Oberta de Barris proporciona l’accés lliure durant (com a mínim) un any a unitats familiars o de convivència que presentin vulneracions al dret d’accés a Internet i/o a les tecnologies digitals.

Aquest és un projecte per a construir una xarxa d’Internet comunitària, explorant nous models de governanza d’accés a la xarxa, a partir del model de Xarxa Oberta de Barcelona, un model més inclusvo, més obert i més democràtic. Un projecte comunitari per a la inclusió digital que permet una connectivitat a Internet per a benefici de les famílies socialment més vulnerables (12 unitats de convivència) del barri de Congrés i els Indians i el seu entorn més pròxim.

És un projecte cultural d’inclusivitat en les telecomunicacions. Es parteix del principi que l’accés a les telecomunicacions i a Internet són un Dret Humà i fonamental de l’era digital, entenent que el acesso a les noves tecnologies és de vital importància per a la inclusió social. Això s’aconsegueix ampliant les xarxes existents i cobrint zones d’escassetat de recursos perquè puguin connectar-se. Es busca la reducció de la bretxa digital -un 3% de la població a Catalunya no té internet- mitjançant la cooperació comunitària, sota un model de governança en comú. Part d’un projecte de 2014 que es va realitzar en el Raval Sud.

Qui ho impulsa:
Expansión de Red Abierta (eXO) y Guifi·net colaboración del Canòdrom – Ateneo de Innovación Digital y Democrática- Ajuntament de Barcelona
Pais:
Espanya
Província:
Barcelona
Dades de Contacte:
Inma Rodriguez Sánchez
Tècnica de participació
34 934132844

Privacy Preference Center