Volver

Freeport

Un programa de recerca creativa per a un món d’humans, no humans i màquines. Freeport és un programa d’estudi i producció independent dirigit per artistes, que combina metodologies artístiques amb disseny radical, tecnologies crítiques, noves visualitats i els fermentos culturals i fins i tot el fervor de les comunitats d’Internet. El seu objectiu és posar a prova noves maneres d’explorar el planeta en xarxa, desenvolupant estratègies creatives que puguin aprofitar noves oportunitats estètiques i exposant les ambigüitats i els punts cecs tecnopolíticos.

Freeport és un spin-*off de The Influencers, un festival sobre art no convencional, comunicació de guerrilla i entreteniment radical, fundat a Barcelona per Eva & Franco Mattes i Bani Brusadin en 2004 i la 15a edició del qual va tenir lloc a l’octubre de 2019 en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Freeport es basa en el camí obert per The Influencers i pretén ampliar la seva estratègia.

Com a programa independent, FREEPORT tracta de l’aprenentatge no convencional, més que de l’educació tradicional. Les estructures acadèmiques actuals no solen estar a l’altura dels reptes que una societat impulsada per les dades i políticament confusa, però estèticament viva, planteja a l’educació i a la producció creativa.

FREEPORT respon a aquests reptes posant les pràctiques creatives no convencionals al capdavant d’un nou tipus d’innovació no corporativa. Utilitzant l’art com a metodologia, animem tant a experts reconeguts com a joves a compartir les seves habilitats i descobrir nous camins en l’embullat i sempre canviant mosaic de forces que conformen estètica, material i políticament el nostre planeta en xarxa.

FREEPORT s’ha desenvolupat inicialment com una sèrie de programes pilot curts (2018-2020), preparant el terreny per a un programa d’estudi independent més llarg, obert a col·laboracions amb organitzacions acadèmiques i no acadèmiques per igual.

Pais:
Espanya
Província:
Barcelona, Madrid, Internet
Etiquetes:

Privacy Preference Center